SMUĆKAJ I PROLIJ

U prve dane jeseni, iako ne i kalendarski, nagovještene zagrebačkom maglurinom, kad Sanja počne vaditi odjeću dugih rukava, kad kreneš na posao s džemperom i jaknom, javlja se potreba za nečim vrućim, slatkim i prelivenim čokoladom. Ne samo što cijeli stan dobro miriše, nego ga uspije i ugrijati, kad već toplana neće. Od svega mi je najteže pričekati da se kolač ohladi. Obožavam vreli kolač, bez obzira na posljedice.

Evo Josipinog brzinskog čokoladnog, pa da testiramo.


Josipin "brzi"

Sastojci:
3 čaše jogurta
1,5 čaša šećera
1,5 čaša ulja
3 čaše brašna
5 žlica kakaa
1 kućarin sode bikarbone (može i praška za pecivo)
mali prstohvat soli

20 dkg čokolade za kuhanje
1/2 dcl mlijeka
5 dkg maslaca

Priprema:
Zamiješati posebno suhe i posebno mokre komponente za tijesto. Zatim povezati sve skupa žlicom, nikako mikserom, da se lijepše digne. Proliti u škrovadu prekrivenu papirom za pečenje. Peći na 180 stupnjeva 30-ak minuta. Za to vrijeme, na laganoj vatri rastopiti čokoladu, maslac i mlijeko. Kad je tijesto ispečeno izbodati ga debljom slamkom, da bude puno rupica. Ostaviti ga da se malo ohladi, te preliti vrućom čokoladom. E sad nastupa panika, jer se kolač treba ohladiti, a to traje i traje i traje.....

Primjedbe

Popularni postovi