PIZZA PARTY

Jeste li ikad upoznali nekog ko ne voli pizzu?
Naravno da niste. Možda samo ne voli gljive, ili voli jače pečenu, ili obožava kulen i ljuti feferon. Svak ima svoju dobitnu kombinaciju i to je ono najljepše kod pizze.

Ja naprimjer, obožavam pizzu bez kečapa. Na srednje debelo tijesto kapnem par kapi maslinovog ulja, malo sira i onda red tanko narezanih friških pomidora, po mogućnosti šljivastih, koje nemaju puno vode. Onda opet par kapi maslinovog ulja i ovlaš među prstićima malo origana. Ili u tijesto umijesim listiće svježeg ružmarina.
Ne volim kad je pizza jumbo, pa ne mogu normalno uzeti fetu u ruku, jer obavezno jedem prstima! Ne volim, kad je tjesto pretanko, kečap se razlijeva, sir i šunka bježe s njega. Ne volim kad mi pomiješaju sir i slane srdele, kad stave cijelu slanu srdelu pa moram hrskat kosti. FUJ!

Danas je petak, stižu mi gosti, pa nemam vremena napraviti tijesto "od nule". Zato postoje prijatelji http://www.facebook.com/pages/Zagreb-Croatia/Bistro-Pizzeria-CASSIANO/286938088524?ref=ts, pa sam se ogrebao za par kila tijesta. Lando (gost) je alergičan na pomidore, pa mu spremam pizzu bez crvenila.

A evo i kako:
Na tjesto nakapajte maslinovo ulje, pospite sa sirom gaudom, par komadića mozzarele, onda šunkica, paprika, gljive iz konzerve, opet par kapi maslinovog ulja i origano. Ne pretjerujte s ničim. Svega po malo, tijesta najviše. Ubacite u pećnicu na 250 stupnjeva i eto zabave.




Landova pizza


Klasika

Primjedbe

Popularni postovi