PURA OD TISUĆU ZAVESLAJA

"Put od tisuću milja počinje prvim zaveslajem".
Ne znam je li netko brojao koliko zaveslaja napravi prosječan veslač na maratonu lađa, ali vjerujem da ih ima bar pet tisuća. Bilo bi interesantno saznati koliko je prosječan neretljanin, prije 50-60 godina, napravio zaveslaja za svog vijeka. Svakog božjeg dana trupa ili lađa, do posla, sa zemlje, pune madarina, stoke, vrša...

Evo jedan recept, tek toliko da dobijete osjećaj kako je to veslati iz dana u dan.


Pura od tisuću zaveslaja

Sastojci:
1 šalica pure (0,25 l)
4 šalice vode (1 l)
1 kućarin soli
2 žlice maslinovog ulja
1 struk peršina

Priprema:
U hladnu posoljenu vodu stavite puru, promiješajte i tek onda upalite vatru. Držite na srednjoj vatri i povremeno promiješajte, da se pura ne lijepi za dno. Kad pura i voda postanu kompaktne, a još uvijek tekuće, započnite veslati. Drvenom kuhačom u smijeru kazaljke, jednom u sekundi... 1000 puta. Ne zafrkavam se! Vatru smanjite, ali ne skroz. Treba vam 15-20 minuta miješanja dok se ne ugusti. Neće nikad biti pregusto. Skinite s vatre i umiješajte maslinovo ulje i nasjeckani peršin. Pura će biti fenomenalno kremasta.
Može se dodati i žlica parmezana.

Prelijete preko pure dobar toć i fešta!

Sličica u prošlom postu...

Primjedbe

  1. evo kume za tebe jedan brzi,jednostavni cokoladni kolac.
    3jogurta
    1-ipo časa secera(od jogurta)
    1-ipo časa ulja(od jogurta)
    3 čase brasna(od jogurta)
    5 kasika kakaa
    1 žlicica sode bikarbone


    sve skupa umutit,stavit pec,kad posmedzi izbodati slamkom tako da ostanu rupice,pustit da se ohladi i prelit glazurom od cokolade.

    glazura

    dvije cokolade otopit u pola deci mlika i malo maslaca ili margarina,pustit da prokuha i prelit po ohladzenom kolacu.

    probaj,javi
    dobar tek!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično, moj tip kolača. Smućkaj i prolij, pa ispeci. Ondak zalij.
    Isprobat ću, večeras!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi