TORTILJE ZA PUTINA


Dakle, ima jedan moj dragi frend, u srcu Neretve, kolega po struci, zemljoposjednik, poljoprivrednik, lovac, ribar, pjesnik... Jednostavno, čovjek je nevjerojatno svestran, radišan i poduzetan. Ima veeeeliku obitelj i svi vole puuuuno papati. A svi u kući vrhunski kuhaju, pa čak i djeca, mislim, starije cure. Babe i dide uopće ne smijem spominjati.

Njega od dragosti zovemo "Putin", jer i u svojim četrdesetim još uvijek mu se poznaje svaki mišić na tijelu, trbušnjaci, bicepsi, tricepsi i jednostavno je opak kao specijalac. Ima oko lovca na jelene i svaki put me iznenadi koliko je svjestan prirode oko sebe, jer ja nikad ne primjetim ništa i sve me više strah da će me ovako neopreznog jednog dana pojesti Kominski Krokodlak (Crocodlacus Kominus Vulgaris).

Kako nalaže nepisano neretvansko pravilo, pravi muškarci jedu ljuto, a žene i malo ljuće. Zato evo jedan skromni prilog uz đigu na kiselo, chili con carne, a možda čak i nekakav brujetić, mada sve osim pure zvuči blasfemično.

TORTILJE ZA PUTINA

Sastojci:
5 šalica glatkog brašna (šalica cca 2 dcl)
1 šalica raženog brašna
1/2 kućarina soli
1 kućarin sode bikarbone
1 žlica maslinovog ulja
1 šalice tople vode

Priprema:
Sve sastojke zamiješajte, izmjesite dok tjesto ne bude glatko i srednje mekano. Ostavite da odmori zamotano u prozirnu foliju barem pola sata. Podijelite na 16 komada i oblikujte kuglice. Razvaljajte na 1-2 mm debljine i pecite na suhoj tavici 40-ak sekundi sa svake strane. Ispečene spremajte ispod čiste krpe, da ostanu tople.












































p.s. ovo je uvaljivanje da se ogrebem za par gajbi jagoda

Primjedbe

Popularni postovi