ČEMU SE RADUJEM?

Sezoni brudeta od plotica, mladoj janjetini, fritaji od kuka i šparoga, đigi na kiselo, gulašu od hobotnice, iz bronzina naravno, telećim šnicelima u šugu, pašticadi s njokima, tripicama.....
Kvragu, odmah sam ogladnio!
Sva ta divna, jednostavna naša spiza treba vjernog pratitelja, bez kojeg nebi bilo potpunog gušta, koji je alfa i omega bitka naših starih, kojemu se način života prilagođavao više nego ijednom drugom ljudskom proizvodu.
Kruh! Domaći, s ognjišta, vruć. Toliko dobar da uz njega ne treba ništa, doli čaše gustog crnog vina, zrno soli, kap ulja. Nema boljeg alata za pokupiti šug, konču, s dna teće. Ništa ne prija toliko uz pršut kao domaći, tek ispečeni "kruv".

Evo kako se to još radi kod nas dole, evo čemu se najviše radujem!!


http://www.pauza.hr/blog/za-polizat-tecu/kruv-ispod-sacure

Primjedbe

Popularni postovi