GRIC

Trebate dobar razlog da opletete po gajbi piva? A vratina s roštilja još nije gotova? Naravno, ne pada vam na pamet da sjedite sa ženama i djecom, grickate sirovo povrće u "fantastičnom" makrobiotičkom umaku. Vi ste MUŠKO i trebate MUŠKU hranu, punu bjelančevina animalnog porijekta, masnu, slanu, te pripadajuću količinu pivuše, po mogućnosti u dozama od pola kile, zidarsku. I ne pomišljate na one budalaštine od radlera, jer voće jedete samo kad ste bolesni.

Vi trebate pravu mušku zubnu zanimaciju, koja ukusne pupoljke potiče na konzumaciju piva, koja je dovoljno slana i aromatična, te savršen partner lageru iz gepeka.

Evo je!

Gricko Škaroruki

Sastojci:
2 čaše od jogurta brašna
120 ml ulja
120 ml vode
1 žličica soli
1 žličica slatke mljevene paprike
2 žličice kima
1 suhi kvasac

Priprema:
Najprije u mužaru malo usitnite kim, pa sve zajedno zamiješajte u glatko, mekanije tijesto. Sad trebate od te grude raditi "zmijice" prst debele. Škarama sjeckajte tijesto na komadiće, direktno na pliticu podstavljenu papirom za pečenje. Pecite na 170°C s puhanjem, dok ne dobiju laganu boju. Može i na 180°C, ali treba povremeno promiješati. Još vruće posolite. Napravite je dan prije, da se arome usklade!

Primjedbe

Popularni postovi