BOŽANSTVENO

Ovo je jedan od onih kolačića koji su naizgled sasvim obični. U zbilji su toliko dobri, da ih ne možete prestati jesti, trpite bolove u želucu, duši, egu, ali jednostavno ne možete stati.
Zbog toga predlažem izniman oprez i umjerenost, sve ono što sam ne prakticiram. Ako vam se, kojim čudom, dogodi da vam neki ostane, zamrzivač će biti presretan. A zatim mikrovalka!

Vjerujte mi na riječ (i na skok šećera u krvi) da je ovaj kolačić božanstven, do te mjere da mu se može pojaviti i aureola na fotkama, ničim izazvana.

Slijedite upute i blagoslovite se s 15-ak komada!

MINI ČOKO TART

Sastojci prhko tijesto:
250 g brašna
150 g maslaca
50 g šećera
1 žumanjak
2 žlice ruma
korica od jednog limuna
1/2 žličice praška za pecivo

Sastojci čoko krema:
140 g čokolade za kuhanje
1 dcl slatkog vrhnja
2 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
korica od naranče
1 žlica soka od naranče
1/2 žlice gustina

Priprema:
Zamijesite prhko tijesto i ostavite da se hladi. Jaja zamutite sa šećerom. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari. Povežite sve sastojke za kremu. Razvaljajte prhko tijesto na 2-3 mm, izrežite krugove i napunite namazan lim za muffine, da se formiraju košarice. Skinite višak tijesta. Vilicom lagano izbodajte tijesto, da se ne bi previše dizalo. Ispecite ga 10 minuta na 180°C. Ulijte sad čoko kremu i zapecite daljnjih 15 minuta. Nek se malo ohlade, pa ih izvadite. Može se dogoditi da površina nije vizualno savršena (kao nama), pa možete ukrasiti kakvom kremom, šlagom i slično.

Primjedbe

Popularni postovi