NEMA ZAGREB MARKA KRNJEVALA

Nema. Točka. Treba ići u Samobor, a tamo je opet takva gužvetina da nemam onaj gušt kao u Metkoviću. Možda zato što odrasteš s tim, možda iz čistog lokal-patriotizma, ali za mene nema boljih maškara. I nakon tjedana ludovanja, nakon odvaljivanja na Gala zabavi (Liska, Čota, očekujem iscrpno izvješće!!), dođe i taj dan kad Krnjevala optuže za sva sranja u dolini, državi i svijetu. Pretpostavljam da će mu ove godine "prišit" i snijeg i led i puknuti plastenik u mog zeta. Seronja jedan, gad i govnar! Mislim na Krnjevala!!

"Tribalo bi ga polit petrojon i užgat!"

E, tako će i bit. A sve to ćemo mi popratit žderačinom i lokačinom, u ekstazi paklenog ludila, kad bi užgali sve šta nam zasmeta. Evo skroman prilog, paklenih muka, mučenje vrelim uljem, ljutom rakijom i posuto cukrom. Radi lakše probave.

Kroštule V1.5

Sastojci:
2 jaja
2 žlice mlijeka
1 žlica šećera
prstohvat soli
4 žlice ruma
1 žlica rastopljenog maslaca
naribana korica 1 limuna
brašna koliko primi (cca 25 deka, ali može varirati)

Priprema:
Najprije umutite sve osim brašna, da se dobro poveže, a zatim dodajte brašno. Zamijesite tvrdo tijesto (kao za domaću tjesteninu) koje se ne lijepi. Ako fali, dodajte brašna. Dobro ga mijesite 10-ak minuta. Nek se odmori 15 minuta. Razvaljajte ga taaaanko, na milimetar i režite na trake 2 prsta širine, na duljinu 10-ak cm. Razrežem još malo po sredini, da se manje napušu. Zaron u duboko, vrelo ulje, malo miješamo i čim malo zažuti, vaditi van. Odma zasuti šećerom u prahu i nikako ne dozvoliti da se ohladi. Sljubite s nekom dobrom domaćom rakijetinom, prošekom, ramazzottijem.... budi volja tvoja!

Primjedbe

Popularni postovi