BILA BOJA

Ma, lip je Zagreb, prva liga, poala koji je gušt živit u Najvećoj Gorici, ali mišamu, srce vuče doma, u DALMACIJU, sunce, more i POLJUD!
Doduše, nije to više ona jubav, srednjoškolska, divlja, vatrena i bezuvjetna. Sad je to pinkicu drukčije. Nema više onog ispaljenja u vrime utakmice, žamora svita još od starog Placa, ili od Marjana, koji se slivaju prema Poljudu. Ekipa na motorinima turira isprid Pomorske.....


Lipa vrimena, još dok je Štica igra, i Ćelo i ..... a jesan ostarija!


Nije mi više balun toliki gušt, ka šta je nekad bija. Ali, bila boja Živi Vječno!
Auto mi je bile boje, patike, šudar, sokolska majica. Kvragu, i mudante!
A koji je tek gušt kad Zagreb zabili!!  Eeeeeeeee!


Ma, i kruv mi je bili, od bilog brašna, s bilin mlikon.

Bili kruv

Sastojci:
po kila bilog brašna (najbiljeg)
tri deca mlika (bilog)
dva ipo deka masla (more i to bilo)
isto toliko kvasca (on je onako šporkano bil)
kućarin soli
kućarin cukra

Priprema:
U mlakom mliku rastopite kvasac i cukar, pa ubacite u plastičnu posudu (sve su mi bile boje) s brašnom, mekim maslom i soli. Dobro umisite da bude glatko i ostavite da se diže po ure. Premisite, pa ostavite još po ure. Napravite par zareza nožem, premažite mlikom i stavite peć na dvista, nekih po ure, ili par minuti više. Nek se oladi, pa guštajte, sendvičajte!!

Primjedbe

Popularni postovi