BAHATLUK 2012.

Kažu, bit će gora, najgora do sad. Vrhunski ekonomski stručnjaci predviđaju.... ma pun mi ih je klinac. Mi hrvati smo navikli živit u krizi. Mi krizu jedemo za marendu, udaramo je nogom u guzicu i smijemo joj se ko zadnjoj budali. Kad samo vratim film što su pretrpjeli naši stari, ratove, glad, političare...
Valjda je i naš dio sranja sad na redu. Ali nema brige, sve to mi možemo podnijeti ako se držimo skupa i pomažemo jedni drugima.
Uđimo zato u 2012. s malo bahatluka, tek da pokažemo krizi gdje joj je mjesto!

Antikrizna juha od vrganja

Sastojci:
2-3 dkg suhih vrganja (HVALA DIJANA!!)
1 mala kapula
1 mala mrkva
1 kumpirić
1 česan češnjaka
8 dcl mesne juhe (ili voda + kocka za juhu)
1 dcl vrhnja za kuhanje
1 kućarin gustina
1 žlica maslaca
majčina dušica, origano, bosiljak (sve navrh noža)
sol, papar

Priprema:
Najprije malo usitnite vrganje, pa ih prelijte s 1 dcl tople vode. Dok se oni hidratiziraju, rastopite maslac i na njega bacite sitno nasjeckanu kapulu i mrkvu. Na laganoj vatri je "dušite", te podlijte s 2 žlice vode, da kapula zacakli i omekša. Zatim ubacite ocijeđene gljive (vodu sačuvajte!!), češnjak i na sitne kockice nasjeckan kumpir. Minutu dva ih vrtite na vatri pa dodajte juhu i začinske travice. Neka kuha na srednjoj vatri 10-ak minuta. Za to vrijeme u čaši zamiješajte vrhnje, gustin i procijeđenu vodu od vrganja. Dodajte u juhu uz miješanje pjenjačom. Nakon dodatnih 10-ak minuta, provjerite ukus, dodajte što fali i spremno je za serviranje.

Primjedbe

Popularni postovi