MEZA

Jesam, hercegovački sam zet i nije me strah priznati. Evo, priznajem, volim Hercegovinu, obožavam je. I šta mi možete? Ma to čista zavist govori iz vas, želja za "sabljom" s Baginog Mosta, žudnja za kajmakom i Blatinom iz čitluka. Znam ja vas, ubili bi za fetu pršuta iz Gruda, za kap vina iz Međugorja, a stalno govorite: "vlasi ovo, vlasi ono"! Sramite se!
Ajmo se mi Hrvati (s velikim H), lipo zagrlit, naist, napit i zapivat. Ma, ne moramo ni jest, ajmo samo zamezit i popit po jednu.
Vi ponesite sira, u Hercega ćemo uzet pršuta, uzet ćemo stolitar blatine u Miličevića, a ja ću ispeć peksimete. Anđela i Breja će zapivat i eto fešte!
Sretan vam svima Božić!!

Peksimeti


Sastojci:
2 jaja
1/2 kg brašna mekog
malo soli
1 prašak za pecivo
1 velika šalica tekućeg jogurta (može i mlijeka)


Priprema:
Umjesiti tijesto dok bude glatko. Podijeliti na dva dijela i razvaljati na 5 mm debljine. Rezati na rombove ili trake, cca veličine spojena 2 prsta. Pržiti u dubokom, vrelom ulju, otprilike 30-ak sekundi sa svake strane.
Neš ti komplikacije!

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi