"BILA" JUVA

Ovaj recept je nastao kao kontra svemu "plavom" u Zagrebu. Kao stari Torcidaš, splitsko dite, osjećao sam svetu dužnost učiniti Zg pinkicu bjeljim. Makar samo na lokanoj, kućnoj razini. I nisam bio jedini, o ne. Jedan moj dragi poznanik je prestao jesti "plavu" ribu i prešao na "bilu". Pa i nije mu neka žrtva. Jadan, prešao sa srdele na orade. Ne'š ti tragedije.
Već odavno sam se ohladio od nogometa, i prihvatio Zg kao svoj. A juhica je ostala, na radost svih. Jednostavna je, lagana i izvrsna. Uživajte!


Gusta juha od celera


Sastojci:
1/2 korjena celera
2 kumpirića
1 kapulica
1 česan luka
1 l pilećeg temeljca
origano, kopar
papar


Priprema:
Narežite sve povrće na kockice od centimetra. Stavite u teću s juhicom, na hladno, zajedno s mrvicu kopra i origana i kuhajte dok kumpir i celer ne omekšaju. Smiksajte sve u krasnu, glatku kremicu. Ako je pregusta dodati kap mlijeka. Provjerite slanost, dodajte mrvu papra i ugrijte taman da provrije. Poslužiti uz kućarin kiselog vrhnja ili nasjeckani peršin.



Primjedbe

Popularni postovi