#3000

Dakle, dragi prijatelji, izdiguzice i oblapornici, koji povremeno i redovito obilazite ove stranice, zahvaljujem se na više od 3k posjeta.
Iako je to nekima broj hitova u satu, osobno sam iznenađen i ovim brojem, obzirom da je cijela stvar zamišljena za ekipu i frendove, koji su me učestalo gnjavili da im šaljem recepte mailom. A meni se ovo činilo manje posla!!

I, eto! Skupilo se par desetaka recepata i napravila se brza analiza što vam se sviđa, kakva hrana, kakva priprema, ma svašta nešto. Zaključak? Svi bi vi nešto ultrabrzo i ultraukusno. Čudnog li čuda!
Realno, imamo sve manje i manje vremena za sebe, jedemo u letu, trčeći između sastanaka, doma dolazimo umorni, satrani, pa bi još trebali klincima skuhati nešto zdravo i brzo. Koliko je to realno? Hm, upravo me to potaklo na razmišljanje, koliko brzina i zdravlje idu skupa. Da, mora se priznati da je tu bila i želja za skidanjem cca 10-ak kila, koji su se nakupili neprijateljskim djelovanjem namirnica animalnog podrijetla.

A sad, u smjeru brzine i zdravlja, novih vjetrova u kužini, evo jedan ultraspešlsupersonik brzi kolač. I turbonevjerojatno ukusan. A sve u 10 minuta. i priprema, i pečenje, i hlađenje.

Čokoladni iz mikrovalne


Sastojci:
4 žlice glatkog brašna (ne prepune)
2 žlice kakaa
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
1/2 kućarina praška za pecivo (ravni kućarin)
malo soli
malo cimeta
1 jaje
2 kockice maslaca (rastopljene)
3 žlice jogurta
1 žlica mlijeka
2 kućarina ruma


Priprema:
Posebno pomiješajte suhe sastojke, posebno mokre. Zatim sve to spojite. Prebacite smjesu u nauljenu keramičku posudu u kojoj ćete peći. Mikrovalka, na maksimumu, 3min i 10 sec. Smjesa ne smije preći pola volumenskog kapaciteta posude, pa je dobro razbiti na manje šalice. Ohladiti kratko i šlagirati!


Primjedbe

Popularni postovi