MAŠKARANA KOKOŠ

Ponekad, iz čiste zaje...cije, pokušam napraviti općepoznato jelo od potpuno pogrešnih sastojaka. Škampi na buzaru, bez škampa; burek bez mesa; pašticada od svinjetine; jastog od hobotnice...
Rezultat je u glavnom.... loš. No, ipak mi je s nečim potpuno uspjelo. Pašteta od tunjevine ... bez tunjevine!
Ustvari, rezultat je toliko dobar, da se zapitaš što u stvari jedemo po restoranima i konobama. Zabrinjavajuće!!

Cijela priča počinje s viškom kuhane piletine, jerbo za podmladak kuhamo juhicu, pa zna ostati komadićaka. Zamiješah prvi put napamet i bijaše dobro, no ne zapisah količine. Zamiješah drugi put, uz šalabahter. Ovo je osnova, a dalje kombinirajte sami.

Pašteta od pil... hm... tunjevine

Sastojci:
1 veća šalica kuhane piletine
1 žlica senfa
1 žlica majoneze
1 žlica maslinovog ulja
50 g topljenog sira
1 žlica worcestera
1 žlica soja umaka
1 žlica aceta balsamica
4 mala kisela krastavca
5 maslina bez koštice
malo papra
svježi peršin
origano

Priprema:
Krastavce i masline sitno nasjeckati. Sve zajedno pomiješati i izraditi vilicom. Zaboravite miksere, jer treba meso zadržati konzistenciju i nalikovati tunjevini. Okus naravno namjestite po svom guštu. Za dekadenciju dodati crne masline, kapare, slane srdele, friška ljuta paprika.... ma sve prolazi! Poslužiti uz tostirani kruh, dvopekić ili već prema osobnim afinitetima.

Primjedbe

Popularni postovi