KOPIRANJE

Koliko ste puta naletjeli na neki vrhunski recept i poželjeli ga sami napraviti? Koliko ste puta uistinu uspjeli vjerno prekopirati neki od njih? Da li je uopće moguće napraviti nešto u domaćoj radinosti, bez silnih aditiva, čudnovatih pećnica... Jedno vrijeme sam bio navučen na ona mala okrugla peciva sa sirom, koja se prodavaju na kile u Klari, Mlinaru, ne znam više gdje. Tražio sam dugo nešto slično i pronašao kolačiće gotovo istog okusa. Danas radio prvi put i prezadovoljan sam. Pojeo ih hrpu, s malo domaće umbule.
Neprocjenjivo!

Slani kolačići sa sirom


Sastojci:
25 dkg mladog sira
25 dkg margarina
35 dkg glatkog brašna
1 jaje
2 žlice parmezana
1 manji kućarin soli


Priprema:
Margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Zatim sve zajedno ubacite u posudu i povežite mikserom, nastavci za tijesto. Dobit ćete vrlo mekano i ljepljivo tijesto. Pobrašnite izdašno radnu površinu, pa istresite tijesto. Još ga dobro pobrašnite odozgo i razvaljajte na pola centa debljine. Režite na oblike po želji (srca, mjeseci, štapići....) i složite na papir za pečenje. Neće puno rasti, pa mogu biti jako blizu. Premažite ih razmućenim žumanjikom i prema želji pospite sezamom, kimom, parmezanom....
Pecite na 180-200°C, 12-15 min. Taman da se lagano zazlate.



Primjedbe

Popularni postovi