REVERSE INGINEERING

Znate onu situaciju kad ste jednom negdje nešto probali i toliko vas je oduševilo, a nemate pojma kako je napravljeno, ima li kakav trik, art, virtuoznost? E, upravo tako sam ja davno probao neku poširanu bijelu ribu, omotanu tankom feticom tikvice, uz neki krasan umak u kapljicama. Divota, ali ipak preferiram pun pjat spize nad instalacijama.
E, sad, uželjeh se te tikvice, na stranu riba, pa "reverse ingeneering-om" kreirah ovu salaticu. Nije tako savršena kao u vrhunskom restaću, ali se udavih u dotičnoj, pa trenutno drukčije i ne spremam tikvice.

Raduje me ovo jesensko vrijeme, tikvica, tikvi, buća, bundeva.... Obožavam sve vrste, na sve moguće načine. Neka ovo bude uvod u jedan serijal, jesenskih gurmanskih izazova. Uh, koji "tikvan"!

U slast!

Tikvice na tanko

Sastojci:
2 tikvice
sol, papar
obično i maslinovo ulje
aceto balsamico

Priprema:
Gulilicom za krumpir, ili "mandolinom", tanko narežite tikvice po duljini. Na vrlo malo nauljenu grill tavu ispecite tikvice kratko, tek da uhvate trag od grila. Možete ih kistom premazati prije okretanja, tako da uvijek lagano podmazujete tavu. Slažite ih u duboki tanjur, odmah začinite i pojedite mlake. Može se dodati i svježeg kopra, ili mente, ma sve može, samo da su slane i blago kiselkaste, te da ostanu hrskave. Naravno, daljnja razrada je na vama.


Primjedbe

Popularni postovi