ULJEZ NA KOROVU

Evo me nazad, gotovo je ljeto...vanje. Ah, kako to brzo proleti! Demit :((
Bilo je super i trebalo bi ponoviti što prije, ma može odma sutra.

Opet nisam išao na Bahame, a nije mi se dalo ni na Maldive, već sam kao svaki prosječni državni službenik odlučio ne spičkati hrpu love u Dalmaciji. Preciznije rečeno u Opuzenu. Ili da budem jako, jako precizan, kod punca na Crepini. Kad već nemate hrpu lovuše za spaliti, radite ono što najviše volite i to vam nije teško platiti, jer i ne možete. I, tako, ja u stvari nisam radio ništa, ništa pametno. Kupanjac na ušću, ribolov u kanalu, uništavanje korova u mandarinama.... Ma, klasika. Nerad, javašluk i džabalebarenje!
I upravo u tom uništavanju korova, ugledah, provjerih, te isprovah. Pa ugledah, ulovih i pojedoh. Toliko se oduševih da ponesoh za Zagreb. Dosta aorista!

Dakle, somić, ili kako bi se rvacki reklo cvergl. Uljez, nametnik, dotepenec, toliko je zavladao kanalima da je trebalo smisliti način za eliminaciju, genocidnog tipa, jer mi smo mu jedini prirodni neprijatelji.
Nadalje, tušt je tako opak korov, sposoban za par tjedana prekriti značajne količine tla oko mandarina, plastenika, ma gotovo svugdje. E, sad, nemožeš stalno frezati i nadati se da će ga nestati.

Trebalo je smisliti taktiku kako pomoći eko sustavu, mandarinama i ... da ne povjeruješ, evo jedan odličan način!

Prženi som s lešo tuštem

Sastojci:
1 som
2 šake tušta
češnjak
maslinovo ulje
brašno
sol

Priprema:
U vreloj vodi tek minutu dvije blanširajte tušt, a zatim ga ocijeđenog ubacite u tavu s vrelim maslinovim uljem i češnjakom. Ubacite i kap vode od blanširanja, da ne izgara. Kao da spremate blitvu! Neka ostane al dente. Somu otfikarite glavu i utrobu, dobro posolite i pobrašnite, pa pržite na miješanom ulju, na srednjoj vatri, jer mu treba nešto više vremena. Komplicirano?

Primjedbe

Popularni postovi