KNEDLIČKE

Pišem ovo brzinski, jer uskoro počinje finale Eura 2012. Apsolutno navijam za talijane, jer kao glumac amater obožavam glumce profesionalce. A definitivno nema većih glumaca od Talijana. Bilo da govorimo o nogometu, bilo o nekim drugim stvarima.

Recept je trebao biti brz, ali sam ipak bio pre optimističan vjerujući da mi treba 15 minuta. Treba oko po' ure. Ovo je osnova, koja vam treba poslužiti kao temelj eksperimentiranja sa sastojcima koje najviše volite. Napunite ih čime god hoćete, pod uvjetom da je dovoljno suho, jer vlažno punjenje radi nered. Može to biti bolonjez, može biti gulaš, sir i špinat, kuhana piletina, riba, pa čak i slatka varijanta funkcionira.

Uh, žurim, samo što nije počelo....

KNEDLE OD GLATKOG BRAŠNA

Sastojci:
250 g glatkog brašna
2 dcl kipuće vode
malo soli
još brašna za zamijesti

Priprema:
Pomiješajte brašno i prstohvat soli te prelijte kipućom vodom. Miješajte vilicom, ili mikserom, najsporije, nastavcima za tijesto. Kad se ohladi da se može uzeti u ruku, prebaciti na obilato pobrašnjenu površinu i lagano zamijesiti sve dok se prestane lijepiti za ruku. Konzistencija treba biti slična knedlima od krumpira, zato pazite da ne dodate previše brašna. Podijelite na 12 jednakih dijelova i formirajte kuglice. pažljivo ih spljoštite na veličinu dlana i stavite jednu veliku žličicu nadjeva. Spojite rubove i oblikujte da dobijete ponovo kuglu, pazeći da ne ostane zraka. Kuhajte ih 10-15 minuta u osoljenoj vodi, na laganijoj vatri. Može se i preliti nekim umakom, a ja sam samo sitno nasjeckao masniju svinjetinu, bacio na zažućenu kapulu s kockicama pastrnjaka, dodao curry pastu, podlio vinom, dodao navrh noža ljute paprike i soli. Čim je vino isparilo bilo je gotovo.

Evo počinje, uslast!!

Primjedbe

Popularni postovi