ĐAVLIJA POSLA

Ubila me žega! Ne da mi se ništa jesti. Samo bi nešto grickao i zalijevao bevandom. Ljeto je definitivno vrijeme kad se ne možeš obžderat i oblokat, jer je daleko ubitačnije nego u druge stađune. Zato mi neretljani (eto, ubrajam se?!) pribjegavamo tradicionalnim meksičkim trikovima. Prvo, radimo dvokratno, kopirajući siestu. Drugo, pripravljamo spizu sa zeru ljute paprike. Treće, smanjujemo veličinu porcija, te povećavamo broj obroka. Četvrto, pripravljamo spizu sa zeru ljute paprike!

Evo jedna petnaestminutna gusarska varijanta alio e olio, u maloj količini. Boja vina po želji.

Neretvanska đavlija manistra


Sastojci:
2 fileta slane srdele
1 česan češnjaka
1 kacijola sataraša
špageti
origano, bosiljak, paršin
sol, papar, ljuta paprika


Priprema:
Sitno nasjeckamo slane srdele i bacimo na 2 žlice maslinovog ulja. Kad se raspadnu, ubacimo češnjak, te nakon par minuta sataraš. Začinimo s travicama, špricnemo kap vina i navrh noža ljute paprike. Idealno je koristiti svježe peperoncine, sitno nasjeckane. Kad se sve proželo par minuta, vjerojatno su vam i špageti gotovi. U svaki pjat stavite šaku špageta, prelijte s malo umaka i obilato poparmezanite. Ljutinu gasite bevandom!

Primjedbe

Popularni postovi