SMIKSAJ I NAPUNI LISNATO

Dakle, da nastavimo s čišćenjem dubinskog.
Duboko dole među povrćem, nabasah na spljoštenu vrećicu pirea od pečene tikve. One krasne, mirišljave, mesnate i žute. Nije mi se dala raditi juha, koju neizmjerno volim, pa sam prebirao po ostatku hladnjaka, nebi li mi nešto palo napamet. Imadoh i nekakve ostatke od sireva, malo ovog, malo onog, ostatci suviša, malo kemije, i eto.
Žena zadovoljna, radne kolege oduševljene. Misija uspjela!


Glava druga - FACULETI S TIKVOM

Sastojci:
1 pakiranje lisnatog tijesta
1 čaša smiksane pečene tikve (buttersquash ili prava žuta bundeva)
1/2 čaše mladog sira
5 dkg dimsija
3 žlice parmezana
2 tanke fete umbule (ili 1 feta pršuta)
sušeni origano, suhi češnjak
malo kopra
papar, sol

Priprema:
Razvaljajte tijesto na cca 2 mm debljine i razrežite na 12 kockica. Stavite na sredinu svake pun kućarin smjese, namažite rubove vodom i savijte tijesto na trokut. Pritisnite vilicom da se tijesto dobro poveže.
Premažite s malo maslinovog ulja i pecite na 200°C. Čim se zazlati vadite van. Paše uz domaće suvlje bijelo.


Primjedbe

Popularni postovi