MAŠKARE, ĆA MOGU MAŠKAREEE....

Fali mi Metković u pokladne dane, kad iz svake kuće mirišu fritule i kroštule, svit je maškaran i ispaljen u ludosti i veselju. Lete baze, škerci i zafrkancija na svakom kutu, a posebno na suđenju Marku Krnjevalu. Vrag ga odnija zločestog, bezobraznog i pohlepnog. Triba ga obisit i zapalit da svi vide, da se zna za vike vikova. Cilu je državu uneredija, tira ljude s posla, ne isplaćuje plaće, ili plaća u bonovima, kriv je za inflaciju, korupciju, ne ulazak u Europu, kriv je za prosvjede, ma KRIV JE!!
Zapalite ga na primjer svima i bacite s rive u riku. Đava ga lipi odnija!

Ni u Zagrebu ni Samoboru, bez obzira što oni mislili, nema fešte do Metkovske. Možda sam subjektivan, ma naravno da jesam. Metković je zakon!!!

A sad evo malo američkih krafni, onih s rupom.

Krafne s rupom


Sastojci: 
1 kg glatkog brašna
4 žumanjka
4 žlice ulja
3 žlice šećera
prstohvat soli
korica 1 limuna
1 svježi kvasac
1/2 l mlijeka


Priprema:
Zagrijte mlijeko i rastopite kvasac. Ostavite 15-20 minuta da se kvasac digne. Zamiješajte suhe sastojke, zatim dodajte mokre i dobro zamijesite u glatko tijesto. Pobrašnite malo po vrhu i ostavite da se diže 30-40 minuta na toplom. Razvaljajte na blago pobrašnjenoj površini na cca pola centa debljine. Čašom ili kalupom izrežite krugove i izbušite manju rupu. Ostatke tijesta zamijesite opet, pa ponovite proces, da se svo tijesto iskoristi. Ostavite da se izrezano diže još 15-ak minuta. Pržite na vrućem ulju minut-dva sa svake strane. Ne prevrućem. Posuti šećerom u prahu dok su još vruće, da se bolje primi. Oko pasa!!
Ponuditi gostima uz obilje domaće rakije!

Primjedbe

Popularni postovi