2011.

Eto, prošla nam je ova vražja dviijadedeseta!

Kad sve sumiraš, kvragu je daj. Počela je s poplavom, završava s poplavom. Gledali smo puni nade u 2010. i dobili ... šipak. Nadam se samo, da nije onakva kakvu smo zaslužili, nego da je bila takva da iz nje nešto jako pametno naučimo. A glede šipka, volio bih biti kao Jaca, pa obećati da ću od tog šipka napraviti sok. Nekako se bojim da bi, uz sav dodani šećer, bio ultra kisel.

Politički gledano, dokazana je teorija da Remetinec treba širiti, jer stara strojarska poslovica kaže da je vrh sante daleko manji od ukupne mase. Korupcija je ... na visini zadatka. Oduvijek je bila i zauvijek će biti, osim ako mi demokrati ne dođemo na vlast. Tek ste tad svi naje....

Ulazim u ovu novu radno, bez pravih vikenda, odmora, pun nade da će ova biti bolja. Poslovno, emotivno, duhovno, zdravstveno ....

Za naša zajednička gastro druženja, nadam se da neće biti samo virtualna, već da ćemo naći načina i vremena da zajedno nešto skuhamo, ispečemo, pojedemo i popijemo, bilo u Zg bilo južnije!

Glede mojih zdravstvenih "stanja", činjenica je da ću se jače orjentirati na mediteransku, vegetarijansku, makrobiotičku, pa čak i ajurvedsku kuhinju. Sve u svemu, meso out, riba in. Pojačavamo žitarice i povrće, uvodimo lagane japanske juhice, mediteranske lagane tjestenine, a omiljene pržene svinjske čarolije ostaju na stand-by.

No, sve u svemu, želim vam interesnatnu i raznoliku, eksperimentalnu gastronomsku 2011. godinu! Pomazio vas Bachus dobrim pelješkim crnim i istrijanskim bijelim vinima! Napunio vam Djed Mraz podrume i police domaćim rakijama, suhim voćem, mesom i svakojakim oblizekima.

Neka vam je Sretna i Berićetna!

Primjedbe

Popularni postovi