BREAD PUDDING

Bez obzira u koju kategoriju svrstali ovaj recept, "reciklažne recepture" ili "samo da se ne baci", najviše raduje činjenica da ga svi vole jesti. Bio vrel, direktno iz pećnice ili dobro ščilan, uvijek nađe publiku.

Kao i sve dobre ideje, tako i ova evoluira iz čiste lijenosti i zaboravnosti. Kupih tako kruh, pa ga nitko ne pojede, što zbog čuvanja linije, što zbog zaborava, a u ovom konkretnom slučaju zato što gosti nisu sve pojeli. Dva dana poslije, uzmeš sve ostatke, smućkaš, proliješ i zapečeš. I tad shvatiš da si zasr....

Hoće to kad nisi skoncentriran. No, sve u svemu, 2-3 poluuspješna pokušaja, pa vam bolja polovica kaže da sliči na gibanicu. EUREKA! Uzmeš recept za muving paj, pinkicu ga prilagodiš i .... BINGO!

Nakon daljnjeg isprobavanja, ostali smo na laganoj verziji, bez suvišnih sastojaka, preagresivnih začina i ostalih kerefeka. No, to ne znači da vi ne možete kemijati, isprobavati, eksperimentirati. Panceta, kapula, gorgonzola, povrće ili možda okrenete na slatku varijantu. Kako god, ali mislim da nema boljeg načina za iskorištavanje starog kruha. Barem u mojoj kući!

Puding od kruha

Sastojci:
1 bijeli francuz ili 1/2 bijelog sendviča, barem 2 dana stari
1 čaša mlijeka
1 čaša jogurta
1 čaša kiselog vrhnja
1 jaje
1 žličica soli
malo parmezana

Priprema:
Stari kruh iskidajte na male komadiće. U posudi zamiješajte mlijeko, vrhnje, jogurt, jaje, sol i 1-2 žlice parmezana. dodajte kruh, dobro promiješajte i ostavite pola sata da se kruh dobro "napije". Povremeno promiješajte. Nauljite 8 šalica i napunite smjesom, do 2/3 visine. Složite u vatrostalnu posudu i nalijte prst-dva vode. Pecite na 200°C, dok se ne zazlati po vrhu. Ne previše, da se ne presuši. I to je cijela komplikacija!

Krajnje je vrijeme da napravim mini studio, jer fotke postaju sve gore i gore. Šmrc!

Primjedbe

Popularni postovi