FEJKANJE, ZAR OPET??

Znam, malo nevjernički zvuči, nije u skladu s mojim dalmatinskim podrijetlom, izričajem, filozofijom... ali 150 kunića za škampe.... kvragu, ne može se!

I tako, sav utužio od oblaporne želje, od nekih ostataka domaće, lešane trkaće kokoši pokušah napraviti buzaru. Sve prema starom splitskom receptu, piiinkicu modificiranom. I rezultat na kraju ipak nije tako loš, no preporučam uzeti kupovno pilence, krilca dapače, jer će sigurno biti mekša.

Možda bi trebalo pokušat s hobom ili lignjom, pa čak i sipom. Možda vama padne neka druga finta na pamet, ali ipak nema do našeg jadranskog škampa. Je, skup je, ali dovraga i bestraga, jednom se živi, nije beg cicija, ima se može se..... ne pada mi ni jedna fraza trenutno napamet, sve nebi li prizvala makar kvarat škampa u teću. Ne, ništa se nije dogodilo, i dalje je samo kokoš.

Šut i jedi! Zamisli da je škamp .... zamisli da je škamp..... zamisli da .....

Kokoš na buzaru

Sastojci:
1 šačica kuhane piletine (ostaci od juhe)
1 jako zrela pomidora
3 česna luka (bijeloga)
1 busen peršina
2 žlice prošeka
2 žlice vina
1/2 žličice konšerve (koncentrata od pomidore)
1 žlica prezla
sol, papar

Priprema:
Na 2 žlice miješanog ulja ubacite na listiće rezan luk, ne presitno. Čim zamiriše, dodajte nasjeckanu pomidoru, očišćenu od kožice i špica, te konšervu. Nek se minut-dva poprži pa dodajte polovicu količine sitno nasjeckanog peršina. Šufigajte dok se pomidora dobro opusti. Sad dodajte piletinu, prošek, vino i malo vode da prekrije meso. Posolite i popaprite po guštu. Nek se kuha par minuta, dok se meso dobro ugrije, dodajte prezle i kuhajte protresajući još minut dva. Skinite s vatre i pospite ostatkom peršina. Poslužiti odmah, s dobrim bijelim kruhom.



Primjedbe

Popularni postovi