GRIC
Trebate dobar razlog da opletete po gajbi piva? A vratina s roštilja još nije gotova? Naravno, ne pada vam na pamet da sjedite sa ženama i djecom, grickate sirovo povrće u "fantastičnom" makrobiotičkom umaku. Vi ste MUŠKO i trebate MUŠKU hranu, punu bjelančevina animalnog porijekta, masnu, slanu, te pripadajuću količinu pivuše, po mogućnosti u dozama od pola kile, zidarsku. I ne pomišljate na one budalaštine od radlera, jer voće jedete samo kad ste bolesni.
Vi trebate pravu mušku zubnu zanimaciju, koja ukusne pupoljke potiče na konzumaciju piva, koja je dovoljno slana i aromatična, te savršen partner lageru iz gepeka.
Evo je!
Gricko Škaroruki
Sastojci:
2 čaše od jogurta brašna
120 ml ulja
120 ml vode
1 žličica soli
1 žličica slatke mljevene paprike
2 žličice kima
1 suhi kvasac
Priprema:
Najprije u mužaru malo usitnite kim, pa sve zajedno zamiješajte u glatko, mekanije tijesto. Sad trebate od te grude raditi "zmijice" prst debele. Škarama sjeckajte tijesto na komadiće, direktno na pliticu podstavljenu papirom za pečenje. Pecite na 170°C s puhanjem, dok ne dobiju laganu boju. Može i na 180°C, ali treba povremeno promiješati. Još vruće posolite. Napravite je dan prije, da se arome usklade!
Vi trebate pravu mušku zubnu zanimaciju, koja ukusne pupoljke potiče na konzumaciju piva, koja je dovoljno slana i aromatična, te savršen partner lageru iz gepeka.
Evo je!
Gricko Škaroruki
Sastojci:
2 čaše od jogurta brašna
120 ml ulja
120 ml vode
1 žličica soli
1 žličica slatke mljevene paprike
2 žličice kima
1 suhi kvasac
Priprema:
Najprije u mužaru malo usitnite kim, pa sve zajedno zamiješajte u glatko, mekanije tijesto. Sad trebate od te grude raditi "zmijice" prst debele. Škarama sjeckajte tijesto na komadiće, direktno na pliticu podstavljenu papirom za pečenje. Pecite na 170°C s puhanjem, dok ne dobiju laganu boju. Može i na 180°C, ali treba povremeno promiješati. Još vruće posolite. Napravite je dan prije, da se arome usklade!
Primjedbe
Objavi komentar