SMUĆKAJ I PROLIJ
U prve dane jeseni, iako ne i kalendarski, nagovještene zagrebačkom maglurinom, kad Sanja počne vaditi odjeću dugih rukava, kad kreneš na posao s džemperom i jaknom, javlja se potreba za nečim vrućim, slatkim i prelivenim čokoladom. Ne samo što cijeli stan dobro miriše, nego ga uspije i ugrijati, kad već toplana neće. Od svega mi je najteže pričekati da se kolač ohladi. Obožavam vreli kolač, bez obzira na posljedice.
Priprema:
Evo Josipinog brzinskog čokoladnog, pa da testiramo.
Josipin "brzi"
Sastojci:
3 čaše jogurta
1,5 čaša šećera
1,5 čaša ulja
3 čaše brašna
5 žlica kakaa
1 kućarin sode bikarbone (može i praška za pecivo)
mali prstohvat soli
20 dkg čokolade za kuhanje
1/2 dcl mlijeka
5 dkg maslaca
Priprema:
Zamiješati posebno suhe i posebno mokre komponente za tijesto. Zatim povezati sve skupa žlicom, nikako mikserom, da se lijepše digne. Proliti u škrovadu prekrivenu papirom za pečenje. Peći na 180 stupnjeva 30-ak minuta. Za to vrijeme, na laganoj vatri rastopiti čokoladu, maslac i mlijeko. Kad je tijesto ispečeno izbodati ga debljom slamkom, da bude puno rupica. Ostaviti ga da se malo ohladi, te preliti vrućom čokoladom. E sad nastupa panika, jer se kolač treba ohladiti, a to traje i traje i traje.....
Primjedbe
Objavi komentar