KA' VOL
Evo nas na još jednoj divnoj kupusnjači! Kavolu, karfiolu, cvjetači... kako li je već sve zovu.
Kruže glasine da je kavol dobar početak svakog razgovora. Vjerujem, ali osjećam da kavol najprije progovori na guzicu, a tek onda na usta. Svi znamo što se dogodi kad se jede previše, plinovi krenu van, ne smije se sjedit kraj otvorene vatre....
Postoji tisuću trikova kako smanjiti prdac prouzrokovan kavolom, dodat lovor u vodu u kojoj se kuha, kim, kumin, ovo, ono...
Ma u čemu je problem s vremena na vrijeme "pustit goluba"? Još kad je lipi, zvonki, a i neko u društvu ti digne tercu...
Živija kavol, sam po sebi, kao takav, sa svima nama skupa s njim!!
Kruže glasine da je kavol dobar početak svakog razgovora. Vjerujem, ali osjećam da kavol najprije progovori na guzicu, a tek onda na usta. Svi znamo što se dogodi kad se jede previše, plinovi krenu van, ne smije se sjedit kraj otvorene vatre....
Postoji tisuću trikova kako smanjiti prdac prouzrokovan kavolom, dodat lovor u vodu u kojoj se kuha, kim, kumin, ovo, ono...
Ma u čemu je problem s vremena na vrijeme "pustit goluba"? Još kad je lipi, zvonki, a i neko u društvu ti digne tercu...
Živija kavol, sam po sebi, kao takav, sa svima nama skupa s njim!!
Gratinirani kavol
Sastojci:
1 glavica kavola
maslac
maslinovo ulje
prezle
češnjak u prahu
sol, papar
Priprema:
Dakle, ultra jednostavno. Razvalite kavol na manje cvitiće. Zakuvate vodu, posolite je, i bućnete kavol unutra. U vatrostalnu posudu nakapate maslinovog ulja, taman da prekrije dno. Na to posložite mrvicu tvrđe skuvan kavol, vrlo malo začinite češnjakom i paprom, pospete s 2 žlice prezla i prekrijete tankim feticama maslaca. Neloše je i malo parmiđana prosut. Zapečete u pećnici na 200-220°, dok se ne uhvati zlaćana korica po vrhu. Jesti vruuuuuće!
Preduhitrila me Sanja!
Primjedbe
Objavi komentar